Translations of this page?:

Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


el:guide:implementation:security

Ασφάλεια και ασφάλιση

Θα πρέπει να εξασφαλίσετε από τη φάση σχεδιασμού του ταξιδιού ότι το πλαίσιο θα είναι ασφαλές καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Η πρόβλεψη και η οργάνωση θα είναι τα βασικά σας πλεονεκτήματα, γνωρίζοντας ότι προφανώς δεν μπορείτε να προβλέψετε τα πάντα. Αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιδράσετε αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.

Για να αντιμετωπίσετε την πρόκληση, σας προτείνουμε τα εξής:

Πριν ξεκινήσει Το Ταξίδι

Συγκεντρώστε ακριβής πληροφορίες

Για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων, πρώτα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση υγείας τους, τη δίαιτά τους, τις αλλεργίες τους ή οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας. Ρωτήστε τους για αυτό μόλις αποφασιστεί η συμμετοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα δεν καλύπτει τα έξοδα για την υγεία ή δεν θα είναι υπεύθυνο για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν. Ελέγξτε αν καθένας από αυτούς έχει ασφάλιση υγείας και να τους υποστηρίξει στις προσπάθειές τους να αποκτήσουν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559) . Ανάλογα με τη χώρα σας, μπορείτε επίσης να τους ενθαρρύνετε να συνάψουν ασφάλιση αστικής ευθύνης για να καλύψουν τα έξοδα πιθανού ατυχήματος.

Ενημερώστε τους συνεργάτες σας

Ως οργανισμός αποστολής, είναι δική σας ευθύνη να μοιραστείτε με τον οργανισμό φιλοξενίας οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να επηρεάσει το Ταξίδι ή να απαιτήσει ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια αυτού. Να είστε διαφανείς σχετικά με την κατάσταση υγείας των συμμετεχόντων, ακόμη και αν πιστεύετε ότι πρόκειται για κάποια εμπιστευτική πληροφορία. Έχει ζωτική σημασία οι συνεργάτες σας να ενημερώνονται για να καλωσορίζουν τους συμμετέχοντες σε καλές συνθήκες και να προσαρμόζουν τόσο τις συνθήκες διαβίωσης όσο και τα εργαστήρια στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι ασφαλής χώρος

Ως οργανισμός φιλοξενίας, πρέπει να μάθετε και να αξιολογήσετε ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν στο χώρος που επιλέξατε και πώς θα διασφαλίσετε την ασφάλεια των συμμετεχόντων καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Εξετάστε τον καθένα εξ ολοκλήρου. φανταστείτε τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού. Εξετάστε μια σειρά σεναρίων σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα.

Να είστε ρεαλιστικοί κατά τον προγραμματισμό: Ποια είναι τα ατυχήματα και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν; Πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε από τον προγραμματισμό μπροστά και πώς θα τα αντιμετωπίσετε αν συμβαίνουν ούτως ή άλλως;

Καταγράψτε τα διάφορα προβλήματα και ελέγξτε αν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε καθένα από αυτά ικανοποιητικά:

 • Ο χώρος σας διαθέτει κατάλληλη προστατευμένη περιοχή σε περίπτωση βροχής και καταιγίδων;
 • Έχετε αρκετούς χώρους με σκιά σε περίπτωση υπερβολικού ήλιου;
 • Ο χώρος σας έχει κανονισμούς πυρκαγιάς; Έχετε εύκολη πρόσβαση σε νερό ή πυροσβεστήρα κοντά στην κουζίνα και το τζάκι σε περίπτωση που ξεκινήσει μια πυρκαγιά;
 • Πώς μπορείτε να οργανώσετε χώρους όπως η κουζίνα ή να οργανώσετε τη ροή εργασίας για να ενισχύσετε την ασφάλεια όλων;
 • Μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε μια κλινική ή ένα νοσοκομείο από τον χώρο στην περίπτωση που ένας συμμετέχων αρρωστήσει ή τραυματιστεί;

Από αυτές τις ερωτήσεις, αγοράστε τον σχετικό εξοπλισμό για την κατασκήνωσή σας, βρείτε μια λίστα επαφών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας σε περίπτωση ανάγκης και με μια λίστα κανόνων ασφαλείας που θα παρουσιάσετε στους συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα του Ταξιδιού..

Επιλέξτε ασφαλή εξοπλισμό και φροντίστε για την ασφάλιση των συμμετεχόντων

Ένα Ταξίδι περιλαμβάνει εργαλεία εργασίας , οχήματα , εξοπλισμό για μαγείρεμα , σκηνές , τέντες κλπ. Πριν από το Ταξίδι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι:

 • ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλής για τους ανθρώπους
 • έχετε όλες τις απαραίτητες ασφαλίσεις αν συμβεί κάτι.

Δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από εξοπλισμό που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος! Πάρτε ασφάλιση για τα οχήματα, αφήστε στην άκρη τον φτηνό εξοπλισμό που θα μπορούσε να σπάσει στο δρόμο:αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε χρήματα σε σωστό εξοπλισμό.!

Προετοιμάστε ένα κιτ πρώτων βοηθειών και αξιολογήστε τις ικανότητες του προσωπικού σας

Ακόμη και αν προσπαθήσετε να τα αποφύγετε, μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Γι 'αυτό το λόγο,

 • να προετοιμάσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον στην ομάδα σας που κατέχει ένα Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών και αισθάνεται σίγουρος ότι θα είναι υπεύθυνος για το κιτ πρώτων βοηθειών και ότι θα αναλάβει δράση σε περίπτωση ατυχήματος.
 • έχετε πάντα διαθέσιμο όχημα , ώστε να μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (για να φέρετε κάποιον στο γιατρό, σε κλινική / νοσοκομείο …).

Από την εμπειρία μας, το κιτ πρώτων βοηθειών πρέπει να περιέχει τουλάχιστον:

 • Γάντια προστασίας μιας χρήσης
 • αποστειρωμένα μαξιλάρια γάζας διαφόρων μεγεθών
 • κολλητική ταινία
 • αυτοκόλλητοι επίδεσμοι (Band-Aids) σε διάφορα μεγέθη
 • ελαστικός επίδεσμος
 • 4 τριγωνικοί επίδεσμοι
 • ψαλίδια και τσιμπιδάκια
 • αντισηπτικό διάλυμα
 • παραμάνες
 • Στιγμιαία παγωμένα πακέτα
 • ένα θερμόμετρο
 • ασπιρίνη
 • παυσίπονο (π.χ. παρακεταμόλη)
 • δερματικό εξάνθημα / κρέμα πληγής, όπως καλέντουλα
 • αλόη
 • φακός και επιπλέον μπαταρίες
 • μια κουβέρτα επιβίωσης
 • μια μάλλινη κουβέρτα

Δεδομένου ότι στο Ταξίδι, η αλλαγή της διατροφής και η έξοδος από την καθημερινή ρουτίνα ή την περιοχή άνεσης μπορεί να προκαλέσει πεπτικές δυσφορία ή προβλήματα για τους συμμετέχοντες, σας προτείνουμε επίσης να πάρετε κάποια βασικά αντιδιαρροϊκά και μερικά φυσικά καθαρτικά (λιναρόσπορο, ξηρά δαμάσκηνα, μάλβα, αλτάγια ή τσάι βοτάνων). Μπορούν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ανακτήσουν την πεπτική ισορροπία και την ευημερία τους πιο γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης

Δημιουργήστε εσωτερικούς κανόνες και συμφωνίες μεταξύ εσάς και των συμμετεχόντων

Όταν ξεκινάει το Ταξίδι:

 • ξεναγήστε τους στους χώρους και εξηγήστε στους συμμετέχοντες πώς λειτουργεί κάθε εξοπλισμός και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που χαλάσει
 • ενημερώστε όλους για τη θέση του κιτ πρώτων βοηθειών και του προσώπου (ων) που είναι υπεύθυνο για αυτό (κατά προτίμηση να είναι πάνω από ένας)
 • ορίστε μια διαδικασία με τους συμμετέχοντες ώστε να μπορούν να αντιδράσουν σε περίπτωση ατυχήματος (πόσο γρήγορα πρέπει να αντιδράσουν, ποιοι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια κλπ.)
 • βάζετε σε ένα φύλλο χαρτιού τον κατάλογο των κανονισμών ασφαλείας ορατό σε έναν κοινό χώρο
 • ζητήστε από όλους να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές χώρο μαζί, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες του Ταξιδιού σας να μπορούν να το απολαύσουν!

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού, βεβαιωθείτε ότι οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των κοινόχρηστων χώρων . Η κουζίνα, ο χώρος αποθήκευσης τροφίμων, τα ντους και οι εγκαταστάσεις τουαλέτας πρέπει να παραμείνουν οργανωμένα και καθαρά . Η διατήρηση μιας καλής υγιεινής και φροντίδας θα αποτρέψει πολλά προβλήματα υγείας (τροφική δηλητηρίαση, τραυματισμό με τυχαίο καρφί κλπ.) και θα διασφαλίσει την υγεία της κοινότητας.

Εισάγετε τους συμμετέχοντες στους κανόνες ασφαλείας πριν από μια πρακτική δραστηριότητα, παρέχετε εξοπλισμό ασφαλείας αν χρειαστεί

 Κατά την οργάνωση πρακτικών σεμιναρίων κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού, βεβαιωθείτε ότι οι διευκολυντές / εκπαιδευτές έχουν όσο χρόνο χρειάζονται για να εξηγήσουν στους συμμετέχοντες ποια είναι η διαδικασία του εργαστηρίου , ποια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν και ειδικότερα πώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία ή άλλος εξοπλισμός που χειρίζονται . Παρέχετε εξοπλισμό ασφαλείας στους συμμετέχοντες κάθε φορά που χρειάζεται και θυμηθείτε ότι πιθανότατα έχουν διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικά επίπεδα πρακτικής: πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο καθένας καταλαβαίνει και αισθάνεται σίγουρος στην εμπλοκή του με την δραστηριότητα..

Καθ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, συμβουλεύστε τους συμμετέχοντες να φροντίζουν τους ίδιους αλλά και τους άλλους γύρω τους όταν χρησιμοποιούν εργαλεία (είτε χειροκίνητα είτε ηλεκτρικά εργαλεία) και να έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους όταν εργάζονται .

Μην είστε ευέλικτοι όταν ασχολείστε με ζητήματα ασφάλειας: πρώτα από όλα η ασφάλεια, ανεξάρτητα από την άποψη του κάθε ατόμου. Καταστήστε σαφές ότι οι κανόνες ασφαλείας δεν μπορούν να συζητηθούν. Είτε τους παρακολουθούν οι συμμετέχοντες είτε δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο.

Υπενθυμίστε στους συμμετέχοντες ότι ένα εργαλείο που παραμένει στο έδαφος αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου, βεβαιωθείτε πάντοτε ότι όλα τα εργαλεία και ο εξοπλισμός έχουν επιστραφεί εκεί όπου ανήκουν έτσι ώστε να μην τραυματιστεί κανείς.

el/guide/implementation/security.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2019/05/14 10:36 από Cecilia